پپلوس غذایی بندرعباسی

پپلوس غذایی بومی بندرعباس است که تا دوره‌ی پهلوی اول بین قشر متوسط جامعه مرسوم بوده است. این خورشت که به صورت تلیت خورده می‌شود، امروزه در بین مردم بندرعباس در حال فراموشی است. امید است که این دستور پخت سبب شود تا غذاهای اصیل و بومی مورد توجه نسل جوان قرار گیرد.

 

مواد لازم

میگو چکو (میگو ریز خشک شده)

پیاز

سیب زمینی

گوچه فرنگی (رب گوجه)

ادویه

نمک

فلفل سیاه

فلفل قرمز (یا فلفل تند خرد شده)

پودر یا دانه گشنیز

پودر لیمو عمانی (در دستور پخت اصلی نیست)

روغن

آب

نان خرد شده

لیمو تازه (به عنوان چاشنی)

 

دستور پخت

ابتدا میگو چکو را پاک کرده و می شوریم. پیاز فراوانی را پوست کنده و پس از طلایی شدن، میگوها را در آن تفت می دهیم. سپس سیب زمینی که در قطعه های کوچک مربعی بریده شده‌است را به آن اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا نرم شود. ادویه، نمک، فلفل سیاه و قرمز، پودر یا دانه گشنیز به آن می افزاییم. (کمی پودر لیمو عمانی با توجه به سلیقه شخص، در غیر این صورت این غذا باید با لیمو تازه خورده شود) گوجه تازه (یا رب گوجه) با آب آشامیدنی و نمک در مخلوط کن می ریزیم و به مواد قبلی اضافه می کنیم. پس از اینکه کلیه مواد در قابلمه در بسته حدود ۲۰ دقیقه جوشانده شده، وقت اضافه کردن نان تکه شده در آن است. معمولا میزان مواد و آب آن باید به گونه ای باشد که نان در آن کاملا فرو رود و پس از تلیت شدن، وقت خوردن آن است.

نوش جانتان

2 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

دو × چهار =